میتوان افزایش تعداد فیلمهای جشنواره و تعداد سالنهای سینما را از مهمترین تغییرات این دوره از جشنواره دانست. پردیس سینمایی اطلس که امسال همزمان با افتتاحش عنوان کاخ جشنواره را نیز یدک میکشد در این چند روز میزبان خوبی برای مسئولان، هنرمندان و مردم بوده است. پردیس سینمایی هویزه و سپس سینما آفریقا نیز با دسترسی آسانتر و قدمت چندین ساله همچنان میتوانند عنوان مردمیترین سینماهای مشهد را بالای سر ببرند.
افتتاحیه جشنواره پانزدهم با حضور ابراهیم حاتمیکیا و اکران فیلم «به وقت شام» همراه بود، فیلمی که نتوانست آنچنان که باید حس رضایت را به چهره مخاطب بیاورد. میتوان مهمترین و تاثیرگذارترین اتفاق مراسم افتتاحیه را حضور همسر شهید فرید محبی، سرمهندس کشتی سانچی و سخنانش خطاب به حضار و ابراهیم حاتمیکیا دانست که از او خواهش کرد فیلمی دربارة شهدای سانچی بسازد. اما عصبانیت بهحق ابراهیم حاتمیکیا از دوربینهای روشن فیلمبرداری داخل سالن، حاشیه روز نخست جشنواره بود که متاسفانه منجر به رفتار ناشایست مسئولان سالن سینما با عکاسان خبری شد و عدهای از عکاسان خبری در اعتراض به این بیاحترامی سالن سینما را ترک کردند.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، استاندار خراسان رضوی، شهردار، رئیس و چند تن از اعضای شورای شهر مشهد نیز از مسئولان مهمان در شب افتتاحیه بودند.
توسعه پایدار منوط به توسعه فرهنگ و هنر
معاون توسعه مدیریت و منابع وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در مراسم افتتاحیه پانزدهمین جشنواره فیلم فجر با بیان اینکه توسعه پایدار منوط به توسعه فرهنگ و هنر است و جوامع توسعه یافته ابتدا به فرهنگ و هنر پرداختهاند، خاطرنشان کرد: در میان حوزه فرهنگ و هنر، سینما زبان بسیار گویایی برای انتقال مطالب به مخاطب و فرهنگسازی است. جشنواره فیلم فجر نیز در این راستاست که برای اینکه موفق باشد هم باید به مسائل ارزشی و هم به مسائل اخلاقی، اجتماعی و اقتصادی بپردازد.
علیاصغر کاراندیش در ادامه سخنان خود یادآوار شد: جناب آقای تقیزاده خامسی، شهردار مشهد، در سال 94 که هیچ مسئولیتی نداشتند در مکاتباتی با وزارت فرهنگ و ارشاد پیشنهاد اقدامی در جهت توجه به فرهنگ و سینما داشتند که منجر به تأسیس گروه مالی توسعه هنر با سرمایه خوبی از سوی بانکها و بخش هنر شد که در اداره آن مسئولان دولتی نقشی ندارند.
وی با اشاره به اینکه تاکنون سینما بهعنوان یک صنعت در کشور شناسایی نشده است، گفت: چاپخانهها نیز تا سال گذشته بهعنوان صنعت شناخته نمیشدند، اما با اقداماتی که صورت گرفت اکنون چاپخانهها به عنوان صنعت شناخته میشوند و میتوانند از امکانات و مزایای صندوق توسعه ملی استفاده کند ما این موضوع را برای صنعت سینما دنبال میکنیم.
کاراندیش تصریح کرد: دیجیتالی کردن سینماهای کشور، کمک به ساخت سینماهای جدید که امسال 100 سالن سینما به کشور اضافه میشود، همچنین اقدامات دیگری همچون ایجاد سینماهایسیار و... درجهت تعالی این صنعت و در نتیجه رشد و توسعه فرهنگ کشور است.
افزایش سالنهای سینمای مشهد به همت بخش خصوصی
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز در این مراسم درخصوص افتتاح پردیس سینمایی اطلس گفت: این مجموعه با همت بخش خصوصی و با 11 سالن سینمایی 1130 صندلی در دسترس مردم قرار خواهد گرفت. پیش از این در مشهد تنها 16 سالن سینمایی داشتیم که امشب این سالنها به عدد 27 خواهد رسید و تا پایان سال با همت بخش خصوصی به 31 سالن افزایش خواهد یافت.
سعید سرابی با بیان اینکه آقای استاندار برای برگزاری جشنواره پیگیرتر از ما بودند گفت: اینکه امسال تقریبا لیست کاملی از فیلمها در مشهد اکران خواهد شد همه لطف این بزرگوار است.
سرابی با اشاره به اینکه تعداد 20 فیلم سینمایی در 4 سالن سینمایی مشهد اکران میشود گفت: امسال برای نخستین بار با همکاری آموزش و پرورش 6 فیلم کودک برای صبحهای جشنواره در نظر گرفته شده است.
وی خاطرنشان کرد: امسال فیلمهای جشنواره فجر مشهد در پردیسهای سینمایی اطلس، هویزه، آفریقا و همچنین چند فیلم خراسانی در سالن سینمایی شهید اصغرزاده اکران خواهند شد.
براساس نرم جهانی باید 3500 سالن سینما داشته باشیم
شهردار مشهد نیز که دیگر سخنران این مراسم بود، با بیان این مهم که ما در زمینه سینما هنوز در ابتدای راه هستیم زیرا از 7 میلیارد دلار فروش سینما در دنیا ما سهم اندکی داریم گفت: برمبنای نرم جهانی ما باید 3500 سالن سینما داشته باشیم درحالیکه تنها 300 سالن داریم.
قاسم تقیزاده خامسی با انتقاد از فروش قاچاق آثار سینمایی تصریح کرد: اینکه ما هنوز در اول راه هستیم به خاطر هنرمندان نیست بلکه به خاطر ما مسئولان است و من به سهم خودم از این بابت عذرخواهم. هنوز تکلیف ما با موسیقی و سینما و تئاتر مشخص نیست و ما هنوز نمیدانیم که میخواهیم در این زمینهها ورود داشته باشیم یا نه.
وی ادامه داد: ما به آینده امیدواریم زیرا حاتمیکیا و امثال او را داریم هرچند که صندوق توسعه صنعت هنوز یک وام به صنعت سینما نداده است.
تقی زاده با بیان اینکه ما امیدواریم زیرا از 10 نفر اولی که در ایران بلیت سینما خریدهاند 8 نفر مشهدی هستند و امیدواریم زیرا بخش خصوصی در زمینه ساخت سینما ورود پیدا کرده است و امیدواریم که بتوانیم در این زمینه به استاندارد جهانی نزدیک بشویم گفت: ما اگر میخواهیم انسان بسازیم باید بدانیم که سینما انسان میسازد.
شهرادر مشهد خاطرنشان کرد: ما از تمام سرمایهگذاران دعوت میکنیم که به مشهد بیایند و از همین جا اعلام میکنیم که دست آنان را به گرمی میفشاریم و از آنان حمایت خواهیم کرد.
حواشی روز دوم جشنوراه
روز دوم جشنوراه فیلم فجر با بیانیهای از سوی روابط عمومی پردیس سینمایی هویزه آغاز شد، مسئولان این سینما به چینش جدول نمایش فیلمها و عدم اکران 4 فیلم پرطرفدار در سینما هویزه اعتراض داشتند در بخشی از این بیانیه آمده است: «نظر به خودداری دبیرخانه جشنواره فیلمهای فجر در اکران یکسان فیلمهای این دوره در سینمای نامبرده و احترام به مخاطبين فهيم خود، پرده سینمای هویزه به نشانه اعتراض خاموش گردیده و از اکران فیلمهای این دوره سرباز زده خواهد شد...»
این در حالی است که رئیس اداره کل ارشاد اسلامی استان، در مصاحبه اختصاصی با دنیای اقتصاد وعده تکمیل جدول اکران فیلمهای سینما هویزه را داده بود و پس از گذشت چند ساعت، ایسنا نوشت: همانطور که پیشبینی میشد سرانجام مسئولان پردیس هویزه با دستاندرکاران پانزدهمین جشنواره فیلم فجر مشهد برای اکران فیلمهای این دوره جشنواره به جمعبندی رسیدند و بلیتفروشی جشنواره در این پردیس سینمایی و پردیس سینمایی آفریقا آغاز شد.
از اینرو اکران فیلمهای جشنواره در روز دوم طبق جدول پیش رفت. هرچند که فیلم «مصادره» با تاخیر یک ساعته همراه بود اما حضور رضا عطاران در سالن سینما اطلس و خوش و بش او با تماشاچیان در صبوری مردم تاثیر بهسزایی داشت.
روز سوم جشنواره نیز با اکران 9 فیلم در سه سینمای اطلس، هویزه و آفریقا به کار خود پایان داد و امروز در روز چهارم جشنواره فیلمهای پرمخاطبی چون «بمب» و «چهارراه استانبول» به نمایش درخواهد آمد.
لزوم بازنگری در نظام آموزشی |
---|
جلب رضایت برای حمایت |
عزم جزم برای جلب اعتماد مردم |
توقف پرهزینه ترانزیت |
گام بلند برای توسعه |
پیام شما با موفقیت ارسال شد .